Friday, January 30, 2009

Practise Cuppies Lagi

Fooohhh......penat yer mgu lepas. Pasey apa????? sbb ni lah cuba tgk gambo kat bawah tu, cuppies terbaru yg aku buat (terlewat updt, saje hold dulu nak bg selingan ngan citer lain plak, asyik citer cuppies jer..... bowing plak nti kan)

Last Thursday aku membaking & mendeco cuppies, start dlm kul 4.00ptg ++ & siap dlm kul 10.00 mlm ++. Lama kan, mana tak yer dah la tgh terkedek2 lg..... ditambah ngan kena 'berperang n bersilat' ngan anak2 aku masa membuat keja2 tuh, jenoh yer la. Dear hubby janji nak balik awal, tp ada keja la plak.......adehhhhh, tension. End up aku buat sendirian tanpa bantuan sesiapa sampei siap. Pas dah settle sema yer baru dear hubby balik....kata nk tlg aku, hampehhhhh......Anyway, "Congratulations to diri aku sendiri sbb success menyiapkan cuppies tu".....ekeke.

Buat cuppies tu tuk opis, sempena farewell function (Fong & Azlina) & also celebrating mereka2 yg lahir on Jan last week. So, aku pun memvolunteerkan diri tuk buat cuppies.......buleh gak practise & also promo cuppies aku kan.




Korang tgk la cuppies aku ni, ok ker tak???? adoihhh.....'sememeh' kan, tak teringat la nak bersihkan tepi2 'cup' tu, dh comot jer nmpk. Next time kena make sure pas dah isi kena bersihkan.



Yg kat bawah ni plak, aku buat tuk sape lg......3 little stooges aku laaaa, simple2 deco jer. Tapi sonok dorg makan sbb suka cuppies tu ada buttercream kan.




********kali ni aku berpuas hati ngan rase cuppies aku, ada improvement. Thanks to Aimi, yg sudi share everythings ngan aku......."sayang ko mi"
********pas tu, aku dh ada blog cuppies http://sugar4sugar.blogspot.com/ ....hehehe jgn jeles, saje suka2 & kalo ada rejeki buleh la buat biz plak kan.....'semoga aku berjaya, AMIN'

5 comments:

aimi @ kamalina said...

amboi...tak tahan tang "sayang ko mi" tu laa... hahahaha..time ni je ke sayang kat aku??? muhahahahahaaaa.....

takpe..aku pun seronok..at least ada geng nak bercerita tang cuppies...kalau dulu buat sorang2 jek... bowing gak ko... yg bestnya ko tu duduk dgn dgn kedai baking... bila boring, blh jenguk bakewell tu... pastu blh la aku tumpang kirim sekali... hehehe...

~~ciklinn~~ said...

haiyakkkkkkkkkk mmg comell kak.....chaiyok2..paraktis make pefek......

gerammnyerr tgok org deco2 cupcake ni... bilalah agaknya linn leh pi kelas belajor nie....

** yong ** said...

caya lah kak jue! baking dan baking..geng le dgn kak aimi..hehehehe

makin ngancam lah..kalerpul cuppiesnya..

Coretan Hati said...

wehhhh...meriahnya..cuppies tu...kcm nak kena menuntut gak ni...at least boleh buat utk family jadi arr....

kcm dah update...biz tu......hehehe

aimi @ kamalina said...

re: weh...ko tak pernah ke tambah pelaburan ASD anak kau tu?? aku sokmola ada problem bila nak masukkan duit dlm tu..konon2 nak tmabahkan simpanan la... kat ASD ni lain mcm sikit la.. sebab dia kena ada quota... asyik2 same reason dia bg.. "tak blh nak beli la sebab takde org nak jual.. quota dah habis"..ASD ni bukan mcm ASB.. ASB blh masuk duit anytime je... tu yg problem.. last2 aku buka TH jela... ko tryla pi tmabah.. kalau ok, takpela.. aku ni sebab tak ok.. lagi satu, dividend pun bukan byk mana pun..semua pun teruk skarang kan...