Tuesday, February 3, 2009

Jumaat hari dating..........& family day

Citer Jumaat lepas, hari dating aku n hubby..........sukerrrr yer. Al maklum, hubby kan cuti hari Jumaat/Sabtu.....so, Friday tu digunakan sebaik2 yer tuk g dating. Sbb...........anak2 aku tak leh kaco daun, sema anto nursery......masa ni lah buleh nak beromantic lebey sket. Kalo hari cuti besa, tak merasa la jawab yer kan......takkan la nak tgal anak2 aku plak kan, cian kat dorg.

Kali ni yer dating, aku nk citer pasal g makan kat Laksa Shacks, ECM. Lama dah Laksa Shacks tu bermastautin kat ctu, baru ni 1st time aku pegi....hehe, pecaya tak???? Sbb apa???? tiap kali aku ajak hubby dia mcm tak bekenan jer.....sbb, mcm tak berbaloi dia kata makan laksa semangkok sampei rm9.90. Mahal tak???? pada aku mahal laaaa..........sbb tuk semangkok laksa jer. Tp since dh lama nooo ngidam nak makan, hubby layan jerk laaaa...........aku cakap kat dia "ala tak per la pa, kita try rase dulu cmn..........kalo sedap leh dtg lg, kalo tak sedap......ni la yg pertama & terakhir"

Jom layan aku & hubby makan apa..........

aku order Laksa Lemak Singapore........rase dia 'ok' laaaa........



hubby order Laksa Nyonya Melaka, yg ni mmg teramat la sodap yer..........aku pun suka rase dia, since aku yer tak bape best sgt.....so, menyelit gak la masa hubby makan laksa dia....huhu




air.........bandung cincau. pun tak best sgt......best lg yg aku buat kat umah....hahaha




Last sekali, sata........kitorang amik set, RM14.90....tuk laksa/sata/air.......sata dia pun bapok ler tak best yer, jauh berkali ganda sedap sata kat kemaman tuh


*********overall, makan kat Laksa Shack ni, kena pandai pilih la Laksa dia. Walaupun mahal sket, tp dpt rase laksa mcm Laksa Nyonya Melaka tu, idak ler terkilan ngat......perut rase puas kan. Tp hubby ckp, pas ni kalo makan kat cni, order laksa jer mcm cina tuh (masa aku makan tu ada sorang chinese tu order laksa jer.....air pun tak der tau, mula2 wondering gak......). Ghopa yer may b sbb air dia tak best kot....hahaha..........


dlm best/tak best tu, 'selamat' gak laksa tu aku makan.....licin....ekeke




Pas dah dating ngan hubby, petang tu amik my kids kat nursery, turn layan dorang plak la.....bawak g jenjln Megamall plak. Tak puas2 g mall, padahal tiap2 mgu pun pegi....ekeke. Pas ronda2, seblm balik ingat nak makan kat Pizza Hut (a.long sibuk nak makan Pizza Oriental yg ada udang tu)..........mula2 ingat nak makan kat ctu jer, dah masuk kat dlm Pizza Hut tu anak2 aku plak buat mcm2 peel, last2 kuar semula.........tapau jer

Ni lah yg kitorang tapau........


Pizza Hawaian Chicken


Pizza Golden Oriental, kalo tak silap nama dia la.......menu yg jarang ada, sempena CNY ni jer kot......yg ni mmg teramat best.....sape tak cuba lg baik g cuba......kalo tak rugi


& spagheti prawn olio......our family's favourite, Kalo spagheti kitorang akan order yg ni atau Carbonara. & also, soup dia laaa (tak der dlm gambo, dh di conquer oleh anak2 aku).....

9 comments:

aimi @ kamalina said...

galak citer pasal makanan.... ilang la diet nampaknya... weh jue.. aku pernah baca kat blog zana (mama batrice), dia pun kutuk cakap mkn kat Laksa Shack tak best... tu yg aku jadi mcm malas je nak try.. kang tak berbaloi.. lagipun aku ni kureng dgn laksa... next time kalau ko nak gi, bwk siap2 air mineral dlm handbag kau tu.. handbag kan besar, mcm2 blh isi.. hahahaha... :D

hmmm... kalau pizza yg oriental tu tak berkenan aku..bukan tak berkenan apa, tang tepi2 yg penuh dgn cheese tu....terbantut selera aku nanti... hehehehe...

aimi @ kamalina said...

re: aku kan tak suka cheese yg berlebihan...mau muntah.... tu pasal aku tak gemuks kot..hahahahaha... weh jue..bukan tak nak bg ko award.. aku pernah TAG yg simple2 pun ko tak nak layan... aku pun majuk laaaaaaaaaa...........

** yong ** said...

kak, kat laksa shack tu..tekak ku ni buleh terima laksa tomyam nya je..hehehehe mmg tip top!

Nur a.k.a admansyah said...

sy pun x gemo sgt laksa nie! but.. nmpk gaye laksa yg kome mkn tur... mengancam gaks!

hari dating yea... kami takde pun time romantika de amour nie! hu..hu..

~~ciklinn~~ said...

arghhhhhhhhhhhhhsedap2nyer kak oii....taklehh tahan ni

Fateen said...

g mkn kt laksa shack ke.. huhuu, mmg xbesh kann..ari tu g mkn ngan member opis(masa keje dulu r, mmg reject ler ngan tekak kitorang.. lps tu citer kat hubby, sampai laa ni kalau saja2 ajak mkn kat situ dia xmo sbb xsedap pon.. macam dh rasa, hahahaa..

Big Mamma Bukhari said...

hi.. tq singgah di blog t.. salam perkenalan..
bestnya makan2..

izman said...

ni jeles ni asyik makan je.

otak2 dan sata kuantan pun sedap gak, terutama gerai makmah.

salam kenal2

aimi @ kamalina said...

oiiiiittttttttttt.....bila nak hapdet??? aku dah bg award pun tak hapdet gak..kang majuk kang... :P