Friday, January 9, 2009

Baguih yer A.long.....

Hari ni, lunch ngan a.long kat ECM, makan kat KFC.....tu pun sbb tak jd dating ngan dear hubby, patut yer hari jumaat dia dh cuti, tp sbb ada keja urgent yg nak disettlekan...tak balik la lg....adoihhh, tension yer.....tebantut niat nak g dating.

Kalo ikut ari ni aku nak ajak dear hubby cari hadiah bday.......esok bday dear hubby yg ke-33, still muda lg tu kan????? G bedua ni senang sket nak pilih barang, tak serabot ngan anak2. Aku mmg tak beli sendiri hadiah tuk dia, soh dia pilih sendiri sbb kalo aku yg beli takut dia tak bekenan...then, dia tak guna....baik aku ajak dia g beli bg dia puas hati........at least tak membazir duit aku....hehe...tak surprise???? tak kesah la, janji apa yg dia dpt tu memuaskan hati dia.

So. sementara makan tu, borak ngan a.long......

mama : a.long, esok harijd papa tau....a.long nak bg hadiah apa????
a.long : ehhhh...adam nak bg hadiah jam laaa.....(dlm hati aku, pandai gak anak bujang aku nih pikir nak bg hadiah apa kat papa dia, aku mula2 pikir nak cari specs kat dia, tp dengo a.long yer suggestion.....mcm buleh diguna pakai gaksss)
mama : ada duit ker nak belikan hadiah papa???
a.long : duit adamkan ada (dia dok ingat duit yg ada dlm ac dia laa tu, siap pikir nak makeup myvi aku lg guna duit dia.......baguih yer a.long)

tak lama pas tu dia ckp lg.....
a.long : ehh mama. adam nak bg baju la, suar.....kasut.....
a.long : tak jd laaa.....kasut papa baru lg, nak bg baju ngan suar jer.....

pas abih makan, gi la pusing2 jap...tgk kat tgh ruang legar tu ada pameran keta hyundai plak....dia pun

a.long : mama, tgk nih.....(tunjuk kat aku keta hyundai coupe baru...dia mmg minat ngat keta2 sport ni).....
pas dh belek keta tuh, gi plak kat keta hyundei apa tah nama dia, aku pun ingat.....yg beso species mcm Toyota Alphard tu.....
mama : wuiihhhh...a.long, keta tu leh dok sampei 8 lapan org laaa, harga dia 139 jer
a.long : ehhh mama, kalo mcm tu buleh la beli.....duit adam kan lebih dr tuh.....
mama : byk la a.long, ingat 139 ingggit ker.....139 ribu laaaaa.....
hahahaha

**********moral of d story, 1 things yg baguih pasal a.long ni, dia mmg tak kedekut.....sokmo pikir nak buat/beli mende guna duit yg ada dlm ac dia.....& skrg pun tgh dok sibuk kira bal duit belanja dia hari2.....nak cukupkan tuk make-up keta aku....hahaha.......mama sayang a.long........

4 comments:

~~ciklinn~~ said...

alahai sweetn yer dier... basguslah along nie

aimi @ kamalina said...

mama bukan main lagi.. materialistik betul... hahahaha... ko tau dak sapa yg ngajor haziq pasal sport rim tu?? si adam laa... masa dia main PS2 dgn haziq kat umah aku tu, diala yg dok citer pasal megat tukar sport rim... tu yg haziq demand lak..tak pasal2 je berjangkit kat anak aku tu..

jue, ko kira okla lagi megat nak pilih hadiah ni.. kalau aku bagi suggestion gitu kat kamal, nak tau dia cakapa apa??? tak yahla membazir... abg tak kisah pun..baik simpan duit kita gi jln2... adoiii...bengang sungguh aku bila dia cakap gitu... tak sporting langsung...tu yg thn lepas aku tak bg apa pun...setakat kad je.. sebab bila aku tanya dia nak apa, dia kata tak mau apa2.. pastu aku pun dah blur tak reti dah..maklumla hadiah lelaki ni tak byk pilihan kan... asyik2 baju, sluar, wallet, jam, perfume... hmmm... sampai aku pun bengong.. :P

re: anak2 aku dah biasa la berambut ala2 mawi tu... cuma lately je aku tak nak potong gitu.. tapi tula..ni rambut bdk berdua tu dah nak masuk mata... nyesal lak tak potong pendek hari tu...

Fateen said...

Bagus ler a.lng yer.. macam tu mmg boleh diharaplah kalau nk soh jaga adik2 kendian hari nnt...

re:projek baru tu kena tunggu minggu2 dpnlah kot sbb batch ari tu dh habis xdan nk photoshoot..
kena tunggu batch baru yg in the making ni..

sticker said...

Although there are differences in content, but I still want you to establish Links, I do not
fashion jewelry