Saturday, December 20, 2008

Bila dear hubby balik.....

citer pasal masak lagi.....jgn bosan plak....semlm, aku kena masak, sbb cik abe ku itew dh rindu nak makan air tangan isteri tercayang dia...ekeke....maklum ler, PJJ (perkahwinan jarak jauh) kan.....kalo time dia keja tuh, asyik makan kat kedai jer....so, kalo dia balik tuh aku kena la masak....aku pun bosan gak sebeno yer.....asyik tapau jer kalo dia tak der....nak masak, maleh la....anak2 aku bukan yer makan beria ngat kalo papa dia tak der, sema yer tak berselara......buat peluh ketiak aku jer masak....makan yer tak seberapa

aku masak apa????? ni haa.....ayam masak sos tiram.....fav anak bujang aku, a.long....suka bebeno dia kalo aku masak nih, siap cilok dlm kuali lg kalo aku buat nih.....
lagi????tak der dh...aku suka kalo masak lauk nih, aku tak yah dh sesusah nak masak bende lain. sbb.....bende dh complete ngan lauk/kuah/sayor........hubby plak mmg tak cerewet n tak gemo ngat makan kalo lauk byk2 ni, rambang mata...nti tak tau nk pilih yg mana....sbb tu la ku suggest kat dia makan ni jer mlm nih......dlm erti kata lain, aku maleh nak masak sebeno yer.....ekekeke.....sib baik la ada menu yg simple n menjd fav dorang, selamaatttt.....




Gambo kat bawah ni plak.....perasan tak ada 'manusia' kat dlm gambo tuh???? haa tu lah anak bujang aku....'a.long'...... nak tau dia buat apa kat situ???? tgh merajuk...apa kess????? dia marah kat angah sbb tak bg dia pegang jajan 'super ring' masa kat dlm keta......

gambo kurenggg memuaskan, sbb aku zoom dr dlm umah jer.....takut kena 'boom' plak kang kalo g dekat.....hati tgh panas kan....hahaha

tu lagi....nmpk tak dia kat tiang tu......merajuk la tuh.....ekeke

citer yer.....khamis lepas, balik keja singgah nirwana jap, beli susu angah pas tu aku belikan jajan, double decker & super ring. ckp kat dorang soh bukak satu dulu, makan sesama............dh berebot plak, nak pegang....adehhhh, tension yer aku...blom sampei umah lg, dlm keta aku dh stress ngan peel anak2 aku nih.....bila sampei umah, kuar dr keta....tu yg dia dok merajuk tuh.....a.long...a.long

jajan yg angah pegang tu la yg jd rebutan.....(gambo 'benco' sbb aku tak leh nak fokus, si azam plak dh sibuk nak kuar time nih....pantang sgt dia grill tu tebukak)

Yg steady yer.....si baby azam aku ni jer....dh bg satay, dok senyap jer menikmati satay dia.....

beriakan dia makan....mmg dia ni kalo tanak bg ligat ngat...bg la apa2 bende tuk dia nguyah, gerenti 'senyap'

4 comments:

aimi @ kamalina said...

haaaaa...mula2 aku ingat a.long tu masuk dlm sangkar tu.... jenuh aku dok belek2..rupanya dia kat tepi tu je kan... hmmm... a.long merajuk mulut diam, ok lagi... kalau Haziq... merajuk complete dgn membebel... tu lagi tak larat... hari2 aku rasa aku berperang mulut dgn dia... kalau aku diam tak cakap apa2, dia lak yg over.. sampai nangis2.. sebab takde teman nak fight... tension gak ko..sebab balik keje penat.. pastu dia lak meragam mengalahkan adik2... mana aku tak angin..

Yg paling best Azam la.. umpan je dgn makanan, sure "jalan" punya... Azam ni mcm Taufiq... bab makanan tak tolak... senang sgt2 nak bg makan... pantang tgk org makan, besar je mulut tu nganga..

Zanna_MamaBatrice said...

keh keh keh...
ada budak merajuk tepi tiang erk..hik hik hik

ooo...cik abg balik yerk kak...
jeng jeng jeng....
menarik arr kak ayam masak sos tiram ko tu...bg resepi boleh? .....sesuai ngan zana yg malas memasak nie....xde maknanyer zana nak masuk bebyk kak...ok ler...complete what ngan ayam, kuah & sayur...kasi resepi tau kak...he he he

bby azam sama ngan batrice....suke makan satay....kalu makan tu beria2...tp yg tak best....gigit dua ketul...yg balance tu dia kasi mama dia...trick nak mintak yg baru...

re : kak......ko jgn ler musykil kak....tu bukan hubby ku yg amik...xde maknanyer dia nak amik gambar zana semata utk letak kat blog...bising dia.....sendiri snap ler kak....ala, kata blogger tegar.....lakonan itu perlu ler kak...he he he

Nur a.k.a admansyah said...

kuat merajuk rupa-nya anak bujang awak nie yea... Geng ler ngan Aiman! sikitX2 majuk.. sy x pujuk, sy biarkan jer! bdk laki kannnn?

Cool jer Azam kan? Ooo.. Aimi ckp anak ke-3 die sama ngan yours kuat mkn? But mine (Adam) totally diff. Coz die ler yg plg susah nk mkn! tu yg cekeding sket..

Coretan Hati said...

jue..tepek ler resepi masak ayam tu....boleh kcm dalam kategory "M" ni nak try buat....sooooo hilang penat....hahahhahaaa