Wednesday, December 17, 2008

'Anak bujang' ku dah buleh diharap.....

Nak citer pasal anak bujang aku plak....a.long. Skrg nih dh buleh harap dh tlg aku. Kalo takat basoh pinggan/cawan/mangkuk/sudu/ garfu tuh....lepaih dah....lega la sket aku, hehe....At least kalo time hari kijer tu, buleh la mintak tlg dia jer basoh pinggan.

Segala yer bermula.....ada satu mlm tuh, masa makan mlm....dia dh abih makan, pi basuh tgn kat sink....ada la pinggan sket kat dlm sink tuh.Tanpa disuruh, dia dgn rela hati yer pi basoh pinggan tuh. Aku gi cek kat sink, dh clear dah....sema yer dia basuh, nnnnnn bersihhhh.....

So....after that time, kalo pas makan tu aku saje jer tgalkan pinggan....then taye kat dia, "a.long nak basuh pinggan tak???" dgn rela hati yer dia kata "nak,nak"......fooohhh, baguih yer anak bujang aku. Telebey rajin la tuh, sampeikan ada satu mlm tuh, aku saje la tgalkan pinggan sket dlm sink.....dia kata, "ma, esok la adam basoh pinggan tu"....aku ok jer. Tgk2 esok yer dia bangun lewat sket, so...maleh la nak tgu dia. So, aku pun basuh la.....bangun jer tido, siap taye kat aku "ngape mama basoh pinngan tuh???? kan Adam dh cakap nak basuh"......hmmmm.....unbeliveable, 'Semoga kerajinan ini berkekalan hendak yer, Amin'

aksi 'anak bujang' aku tu basoh pinggan.....tp sambil main ngan si angah.....'bekicah' abih la lantai dapur tuh.....hmmmm, asalkan dia basoh pinggan tu sampei abih, ok lah.....kalo tak kang, tanak pulak dia buat....

Pas basoh, tgk la cmn dia susun pinggan tu dlm sink, tunggang-langgang sekali.....tk per la, janji pinggan aku tu bersih n aku tgal susun jer laa....TQ a.long.....

6 comments:

~~ciklinn~~ said...

wah bgusnya anak bujang nie....huhuhu linn takdak lagi anak pompuan kak oiii.. kalu ada kompom tempah wat menatu nie.....

aimi @ kamalina said...

wah wah wah...a.long bagus betul.... camni mama tak yah ada anak pompuan pun ok... hehehe...

Kalau haziq lak ikut mood... kalau dia rajin, dia basuhla... tapi bukannya membasuh sgt ko... dok main air kat sinki... pastu habis basah sampai ke lantai... kalau dia sorang tahan lagi... ni rafiq ikut sama... mana aku tak angin... last2 aku cakap, kalau pinggan berminyak tak yah basuh.. cuma basuh cawan yg minum air masak je... :D

Nur a.k.a admansyah said...

tu diee... `promote' nampak! makin naik ler saham anak bujang awak nie Jue! haiii... saper-lah anak dara bertuah nanti yea..?

Aisyah lak mmg suke coz buleh main air sekali tapi kesian sket coz sinki sy tur parah dada die! sy tak pasti yg sinki tur tinggi or... anak dara-ku X cukup tinggi?

aimi @ kamalina said...

re: tukar selera la pulak.. asyik roses je.. buat rosette lak.. hehehe.. takdelaaa... org ni nak kek bajet... kang tak padan lak dgn tenaga aku nak buat roses tu... dahla buat roses terkial2... so buat jela yg sesuai..

Jue said...
This comment has been removed by the author.
Zanna_MamaBatrice said...

salam ziarah kak jue..
he he he thanks jengah blog zana...
government dah masuk coz' nak krismas kan....he he he

tulah, ramai mummy fp dah tukar ker blogger...coz' mudah..tp now blogspot ada problem lah kak...ramai dah yg kena removed acc diaorg....nasib ler zana x lagi..

thanks sudi link...zana pun link akak gark yerk...rerajin ler jengah umah tau