Monday, December 22, 2008

Buang masa on Saturday....

Sabtu lepas, agenda......


buang masa......jenjln g bando. Mula2 dear hubby ajak g survey 'new things' for our car.....nak tukor sport ream kata yer. Ada ker dia mintak pendpt aku a.k.a soh aku pilih nak tukar sport ream hok guane, mana laaa aku tahu, kalo taye aku pasal deco umah....buleh gak bg pendpt...ni, nak tukar sport ream......"ikut suka papa la".


tp kalo mintak pendpt anak bujang aku, ok gaksss....a.long, bab2 make-up keta ni mmg gemo nooo dia, sbb selalu makeup keta masa main game kan....n 'taste' dia, not bad gak....


Pas dh survey tuh, pi jenjln kat Ktn Parade, tgk ada deco krismas kat sana.....menarik la plok nmpk, so aku pun snappo la gambo sket....


Ni haaa....idak ler canggih mcm deco hok ada kalo kat mall kl kan...but still, not bad.....


tak lupa.....soh jugak la model tetap & tak berbayo aku nih pi pose kat situ....


ni si Azam......snappo seblm kuar, sibuk nak bawak hbag aku, senget2 sekali bawak hbag aku yg tak der apa2 tuh (baru pas tukar hbag len).....



MASAK APA HARI TUH?????


sebelom kuar, ngap dulu 'mee gunung berapi'......air tgn aku. Ngape panggey mee gunung berapi??? hubby yg bg nama tuh.....ni fav dia, sebeno yer mee goreng basah jer.... pas tu pecah telur separoh masak kat tgh2 dia, sbb tu la panggey mee gunung berapi. Hmmmm...yumy...yummy....


bukti betapa sodappp yer mee yg aku masak tuh, ekeke...pera'saan sungguh laaa.....


Azam makan tak ingat donia dah......abih 'satu' muka comot.....


*****aku bior jer si kecik nih suap sendiri, bg dia puas hati....kalo tak mesti tak senang makan aku dibuat yer....

7 comments:

aimi @ kamalina said...

weh..penatla..aku dah type panjang2... ilang la pulok... menci tau!!!! weh makcik..tukor handbag lagi ke????? galok.... patutla bising duit habis..mana taknya...cuba jadi cam aku... guna sampai boring.. barula tukar baru... selamat $$$$....

hmm...... nanti aku dtg jgn lupa idang mee gunung berapi kau ni... ingatkan naper lak..tgh masak sambil marah ke..tu pasal nama gunung berapi tu...

Zanna_MamaBatrice said...

mee gunung berapi? kreatif laki ko kak...siap bagi nama...mmg sesuai...ingatkan pedas cam ke apa...rupanya coz' ada telur kat tengah tu he he he

kemain lagi baby azam makan...syok plak nengok dia makan camtu...comot pun comot ler...janji mee gunung berapi mama dia laku

kamalina a.k.a aimi said...

re: weh...mata garfiled tu ada apa yg terbuka.... cuba browse kat tenet.. time dia happy, mata dia bulat tau... kalau kau perasan, ada gak mata yg nak tutup...problemnya, laki aku tula. pi lukis mata tutup tu kat separuh.. mana ada mata garfield tutup separuh..hampir2 tutup adala.. patutnya line tgh mata tu dia lukis bawah sikit, baru nampak real... tu silap teknik..besalah kan.org lelaki ni mana tau ngat karakter kartun2 ni..

yong said...

mee gunung berapi tu....rasa nak ngap je!

:)

Nur a.k.a admansyah said...

Sedap arr... mee goreng basah awak tu Jue! sy selalu buat jadi kering or mamak style even at first nk wat alaX2 basah! means... tak penah jadiks, ajar sket?

Suke tgk pic Azam yg comot tur..

(¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯) said...

wah dah ada blog...hehehe...

menyelerakanlah tengok mee tu..kreatif sungguh buat gitu...

ieda said...

salam .. elo jue .. manoor ko poyieee ym tak masuk2 .. ermm nie den goram niehh nengok scrapping hang kek bawah tuuu .. huwaaaaaaaaaaa ..
nampak deco krismas kat ktn prade tuu cam menarik jer .. ermm nak bawak kids gi sana gak lahhh .. esokkk