Monday, December 15, 2008

Buat apa hujung mgu.....

Balik kijer ari nih, hubby beli kepok nih.....apa yg spesel pasal kepok nih????


kepok dr Kemaman.....dia puye 'pure' rase ikan.....'nothing compares 2 u'

Aku pulak....masak apa hari nih???? Antara menu aku hari nih, aku masak hubby yer fav.....aku panggey masakan ni 'daging masak asam jawa'......ilham drpd???? ntah, aku pun tak ingat dah aku dpt resipi ni dr mana.....lg pun, resipi ni mmg dah dok ada dlm pala dah, sbb selalu buat kan.....tak der la refer resipi dah......


kali ni puye daging, aku tambah mushroom. Sbb....semlm yer chicken chop, aku telebey celur mushroom. So...tanak membazir, isi la dlm nih. Tp, hubby tak gemo....kata yer "tak sesuai"....Jadi ingattt....pas ni jgn gatey nak isi mushroom dlm daging nih

Cuti sek nih, anak2 aku gemor nooo tido lewat....kes yer....dok tgu citer cartoon. Mcm mlm nih, tgk la apa depa nih buat, dok main umah2....sambil tgu citer 'B-Daman Fire Spirits' Astro Ceria, kul 1.00 am. Adehhhh....bak pe la byk nooo cartoon fav dorang dok main tgh2 mlm nih.....

Tgk dorang main nih, teringat masa zaman aku kecik2 dulu...aku pun suka gak main 'umah2' ni ngan kusyen mak aku......ekeke. Tejerit2 la mak aku, sbb dok sepah abih kusyen dia kan....

Hmmmm...skrg nih, time aku plok la.....tejerit2 marah anak aku, dh la aku baru jer basuh sarung sofa tu td....angah dgn selamba yer cakap...."nk tido nti angah kemas la..." hmmm dia pun dh tido nih, sofa aku tu besepah lg.....sabo je lah......nasib baik gak a.long tak tido lg....dia la yg jd 'mangsa' kena kemas.....

3 comments:

Nur a.k.a admansyah said...

Congrates Jue...

WelCoMe to d New WorLd...

Yg best pasai blog nie, kite leh tulih APA SAJA! cam diary gitur..

Tapi, sy `bermula' dr blog dulu tau! FP umah ke-2 sy heh..heh..

aimi @ kamalina said...

Jue... samalah mcm anak2 aku.... suka sgt main susun2 kusyen ni... pastu cakap nak main umah.... habis dipunggah semua ke bawah.. time kemas je masing2 malas... katanya letih.. mana aku tak angin... tula kan.. time ni kita baru tau camna mak kita dok jerit2 time kecik dulu.. ni dah berjangkit kat kita... tu yg sampai kena perli dgn fathi masa reunion hari tu... peaching dah makin nyaring..hampeh!!!

Nur a.k.a admansyah said...

aiikk??? smlm rase-nyer kaler itam tapi hr nie dh jadi lain. Ok gak Jue coz dah ramai bebenor yg use black as b/grd, kan?

ampuuunn.. Jue smlm sy singgah drop komen tapi lupa nak link! takper... skrg gak sy buat!