Sunday, March 1, 2009

.....yang baru

Lama yer aku tak kuar jenjln ujung mgu. Sejak mem'baking' ni, time is very limited for me. Luckily semlm, aku dah tak der xtvy membaking, so.... its time for me tuk balas dendam...nak kuar jenjln dr tghr pas balik keja sampei mlm. Miss this so much.....last mth dpt kuar jenjln 2 kali jer in a mth. percaya tak????? tak penah mcm ni tau, besa yer buleh dikatakan every week mesti kuar jenjln ngan hubby & kids.

Apa yg best kuar semlm?? selain dr makan2 & bawak kids jln2 aku plan nak survey hadiah bday aku, nak tunjuk kat dear hubby laaaa. NAK SURVEY mula2. Tp tu la, besa yer kalo survey2 ni bahaye sket....at last, 'terbeli' ler terus hadiah bday aku......hahaha. Blom pun 19/3 & not even reach March yet, hadiah bday aku dah dapat.....nak tgk...


ll
ll
ll
ll
ll
ll
ll
ll
ll
ll
ll
V
ta...raaaa.....


inilah dia hadiah bday aku yg ke-33, as usual....aku ni mmg 'gilerrrr handbag'. Setahun kurang2 3X beli handbag. Time harijd pun tak der mende lain dah yg aku pikir....mmg nak handbag. Dah lama dah ngidam nak handbag 'GUESS' ni..........at last dapat gaksss, bapok ler awal yer plak tuh....TQ YANG......

****ngape aku dpt awal handbag tu??? sbb masa survey tu, ada sorang lg 'minah' tu sibuk gak survey hbag kat GUESS ni, dia pon aku tgk dok bekenan ngan hbag yg aku nak ni. Masa aku dok posing2 ngan hbag ni kat depan cermin, dia pun dok usha2 aku posing, tgu jer bila aku nak letak balik hbag ni. Dek kerana takut hbag ni kena sambar ngan org lain, hubby pun soh beli jer la terus.....takut nti kalo tgu 19/3, hbag tu tak der dah....kempunan la aku....so, dgn rasminya hbag tu at last dah jd hak milik aku.


Oppppsss......ada satu lg yg baru.....meh tgk apa dia

ll
ll
ll
ll
V


mata baru ku......cantek tak???? hahaha, ngape mata baru???? sbb dear hubby sibuk ngat soh aku pakei contact lense color 'misty grey' ni. Dia suka tgk kata yer....so aku pun tunaikan la hajat dia. Bg dia tgk aku jer....tak toleh dah kat org lain.....wakaka....


Lama dah tak boh gambo 'baby manja' aku nih, yg dah beso skrg....


kalo kuar mesti bawak anak2 aku tgk mainan kat tmpt toys, bg dorg lepas gian. Kali ni, bawak dorang g Toys r Us, ECM.....tgk si Azam, suka ngat ngan 'Baby Alive' ni....dia suka tgk mata doll tuh, bulat mcm mata dia, pas tu leh kelip2. Tp takkan nak beli plok kan, kalo anak aku pompuan......harussss aku beli dah. So, disbbkan dia suka ngan Baby alive ni, tiap kali g sini....bg la dia lepas gian, belek2 Baby Alive tu

dah b0ring ngan Baby Alive tu..........dok belek menan lain plak

*****tp skrg ni aku tak layan ngat dah anak aku beli menan nih, kalo beli pon 'cap ayam' jer....apa case???? sbb aku dah tak larat nak ngemas menan dorang nih, dah la bz mem'baking' skrg kan....mana la nak ada masa ngemas beria-ia nih, sema yer ala2 kadar jer. So, kalo beli menan nih, buat penin pala aku jer....tgk besepah byk2 kat umah. So, cari 'cap ayam' jer....agak2 kalo dorang tanak kemas....aku humban jer la masok tong sompah. Kalo hok mahal2 ni rase syg la plak kan nak buat gitu.

11 comments:

sirNik said...

salam ziarah...blog yang berlatar belakang warna merah, yang sangat menarik..

untung belum harijadi dah dapat hadiah...

Nur a.k.a admansyah said...

elemekk... sy terlepas pandang ker harijadi awak Jue! aisey... mmg lama tol sy X tgk blog kengkawan...

Hepi Belated Besday 2 u... alamak! kita same age ler! ekekeh... sy bln 5 ni br add 1 year, aci tak?

Nur a.k.a admansyah said...

hek elehh... br pasan... bday Jue lom lepas lagik! tak aci... adiah dah dpt!!!

selama nie... awak mmg pakai lense ker? padan ler advise sy jgn pakai spek! Ooo...

p/s: Adam pun suke main anak ptg kakak die! seram I u...

aimi @ kamalina said...

amboi....sakan... ingatkan apa yg baru.. nak kutuk blh??? hahahaha... megat tu mmg taste org puteh laa.. kalau kamal, lagi dia kutuk adala.. kau jgn tak tau... kalau dia lak mesti kata, dah mata hitam tu tak yah nak ngada2..hahahaha..so, kalau aku dtg umah ko, kena sorok2 sikit mata tu.. kihkihkih... hmm..lagi satu kan kalau aku dok kenen2 nak "inai" rambut (inai je bukan dye), tu pun dia dah sound... laki aku tu lelaki melayu terakhir... semua pun nak natural beauty... :P

hmmm.... minah ni mmg kaki handbag..so far, aku blh maintain la.. tak kemaruk sgt dgn handbag ni.. lebih kemaruk bende lain.. hahaha... barang baking yg paling utama... :D

Coretan Hati said...

amboi kelabu mata hitam jue aih.....herhehehek..tak sempat sampai birthday date...Megat dah kena ketuk hihihi...sayang bini ler katakan....

Fateen said...

huuhuuu..bestnye dpt hbag guess..kita dok kenen dr bday tahun lepas nkkan hbag guess nie, tp xlepas2 lg.. huhuuu..sedey nie tp tumpang gembira gk ler kt jue... (bilalah giliran ku pula nk merasa pakai bag jenama tu)

hubby punya pasal, kalau disuruh pakai mata biru pun mesti sanggup..muahahaa.. apa2 pun mmg cunlah mata tu..pandai gk megat pilih warna tuk wife dia yea..

pasal beli menan kat depa ni mmg setuju seratus peratus.. xlarat dh nk ngemas, kalau yg 'cap ayam' tu xdelah rasa terkilan sangat kalau masuk tong...

~~ciklinn~~ said...

akak cantikknyer beg tu.... berkenan dah nie.. hehehehe

wah mata baru tu pun cantikk kak...

Nur a.k.a admansyah said...

nmpk-nyer... awak dah berjangkit virus M***s dr saya-lah!

har..har..

Big Mamma Bukhari said...

yes!! semuanya baru!! i like!! ehhee.. i baru follow u tadi..

aimi @ kamalina said...

OIT!!!!!! budak malas... aku dah 2 dah bg award kat ko... ni yg terbaru, tak tgk lagi ker??????/ ish ish... kalau tak update gak, aku maleh layan ko pas ni.. "delete" je blog ko nih.. buang karan tau... huhu.........

Nur a.k.a admansyah said...

Jue, apa dah jadi dgn awak? tol ker `pembawakan budak'? or... bz ngan biz cc? kok yea pun... jengukX2 ler kami kat medan cyber nie!

Happy 33th Birthday in advance! (tomm kan...?)