Friday, April 17, 2009

Congrates A. Long.....

Alahai...citer dah basi, tp aku nak updt gak kat cni....sbb, baru ni berkesempatan dan ada kerajinan, huhu. Tp maleh nk membebel bebyk, layan jer la gambo a.long ni masa 'Hari Anugerah Cemerlang' kat sek dia ri tu....



nmpk tak nama dia tu??? MEGAT NOOR ADAM B MEGAT AHMAD SHAHRIL

tgh beratur tgu giliran nak naik stage.....

seronok A.long dpt naik pentas amik hadiah......

hadiah yg dia dpt.....dlm ni, buku citer kisah nabi
(tgu dr pg sampai tghr nak dpt hadiah nih......)

****congrate a.long, aku sebeno yer tak sangka dia dpt hadiah tuk 'Hari Anugerah Cemerlang' ni, sbb aku pon tak ingat yg dia dpt no 3 masa final exam jah 1 ri tu.
Well, tp skrg ni dia dah dok kelas A, so....chances tuk dpt top 3 tu aku tak hope sgt, cuma aku harap dia leh maintain dpt result yg bagus jerrr. Amin.....

Ngape aku lama tak updt blog????

Seperti yg korang maklum, dah jd mak buyung ni....mcm2 penyakit la yg timbul. Penyakit M (malas/mabuk) melanda dgn hebat yer. Hubby pon naik ilang sabo dibuat yer (kadang buat aku serik nak ngandung lg pon ada, bila dia buat tak paham jer ngan masalah awal ibu mengandung nih).

Antara simptom yg melanda......yg hubby kadang tak leh tahan.......

===} asyik nak tido jer aku nih, letak kepala jer......ZZZZZZZZ
===} aku tak suka bau dear hubby (mmg dr 1st preggy sampei skrg tak penah ilang penyakit nih). Kalo dia dok dekat, aku rase bau semcm jer....walaupon dh pakei perfume masa tu. Nak K--S pon kadang aku tolak, tak tahan maaaaaa
===} tak leh minum air yg berkafein. Kalo minum, rase kafein tu sampei esok pon tak ilang. Disebabkan itu, aku pon maleh ler nak buat ayor NESCAFE, fav hubby tu (sbb kalo dh buat sure kena rase kan). Bapok ler bengang yer dia. Siap soh aku beli stok air tin NESCAFE simpan lam peti, supaya senang dia nak minum
===} tak selera makan, sema bende rase tak sedap jer kat tekak. Disebabkan itu, aku pon maleh nak masak......sbb tak leh nak makan. Kalo buleh makan pon, nasi putih,ikan goreng,tempoyak, sayo air, tu jer.....so sema org kat umah kena sabo ler. Nak makan kedai pon, dah boring wehhhh, tak larat dah tekak nak terima, jemuuuuu.....asyik beli jer

Lain2....., aku pon tak ingat dah.....tp tu la antara simptom utama preggy kali ni. Tp sekrg dah beransur lega. That's why la dh buleh nak ngadap blog nih, huhu............

7 comments:

aimi @ kamalina said...

wei.........patutla megat merajuk....ko tak nak dekat dgn dia..ahaksssssssss.......lawak tul laa.... kena mandi bunga ni....tiap kali preggy, megat tak blh dekat... cian kat mamat tu..

jue..congrats utk ADAM.. cayalah!! score no 3 masa final darjah 1..Haziq takde nyer... main2 je lebih...skarang pun lagi la malas dia nak study..aku pun kdg2 tu dah bengang tahap gaban dah tgk dia study...buat homework pun acuh tak acuh je...... dahla dok kelas no 1..ada potensi nak turun kelas tu...

WeBViDeOKLiP said...

huhu
byk nyer karenah ek
sabo2 la
si suami
huhu

Nur a.k.a admansyah said...

Saya dah agak dah... mesti pembawakan budak! means... projek cc awak pun tertangguh ler yea? sian awak...

sy nie jenis xde mslh sgt kalo preggie & alhamdulillah deliver pun kire senang. cuma... sy x larat nak jaga baby! pantang 2 bln tu rase siksa ler jugak... tu yg sy kalu boleh... xmo dah! (betul ker aku nie...?)

Nur a.k.a admansyah said...

ops! lupa nak congrats Along...

Tahniah yea... Aisyah jugak yg makin `menurun prestasi'... kuat berangan anak dara sy nie. he..he..

shahrose76 said...

Ahahaha lebih kurang sama je macam aku...bila pegnen esp anak pertama(agaknya nak dpt baby boy) aku mang tak leh bau suami aku...ntah pelik bau dia..puas abg aku tuh mandi, buh perfume tapi bau tu tetap ada...hhehehe...kliwon sungguh..bila dah banak takdk pulak bau tukan jue...tido tu biasala..bukan kita yang buat...semua tu pembawaan budak..apa yang penting..kerjasama..apa yang penting kerjasama(macam lagu wonderpets tu heheeh) kau cakap ke megat..dia yng bagi kau sakit yang dia cipta..dia kenala bertolak ansur...nak kena rotan si Megat ni .kuikuikui...takpe Jue sabar bebanyak...pahala ibu mengandung ni sangat besar dan...tuk ilang semua dosa-dosa kita yang ada...ameen..aku tunggu kau dapat baby gal or boy?? tahniah..

Coretan Hati said...

Tahniah Adam...
Jue..majuk berpanjangan la Mr Megat..dah la xleh masuk dekat...nescafe lak xdapat....adoiaii..sian..Mr.Megat, tp tula pengorbanan yer dok....hehehe

Fateen said...

aloslaa, kalau gitu gaya penangannya..hehehee, mmg buleh hilang sabo..kita tak jangkitlah penyakit 'buatan org' tuu..ntah, rasa takmo update je..bukan malas tp xmo..hehehee, buleh ke gitu.. akan update cuma tak tau bila..mungkin semua ni ada kaitan ngan keadaan ekonomi sekarang..ntahlah..
emosi=ekonomi..buleh gitu :D