Wednesday, May 20, 2009

Happy Teacher's Day

Hari ni sek a.long sambut Teacher's Day. So...aku soh dia bawak cc yg aku buat, tuk bg kat cikgu2 dia (kebetulan ada customer order, & ada balance...so bley la aku promo sekali kat sek dia)...hehe

Seronok sgt dia bawak cuppies g sek, hari ni dia g sek ngan 'semangat waja'...sbb nak bg hadiah kat cikgu & hadiah plak...lain dr yg lain.

Sebelom tu, aku interview dia dulu

Aku : A.long nak bg hadiah kat sape???
A.long : nak bg kat cikgu Science, BM, BI
Aku : ngape tanak bg kat cikgu Math??
A.long : adam tak suka Math (sabo jer laaa....padan la result peksa teruk)

Balik dr sek hari ni, dgn xcited yer dok citer

A.long :mama, masa adam bg kat cikgu BI td, cikgu tu ckp..."yea,yea, dpt hadiah" cikgu tu bukak, "waaa....dpt kuih" (ada kaaa dia kata cc aku tu kuih).....pastu sema budak dlm kelas dtg tgk, Adam lari laaa pas tu....
Aku : cikgu lain tak ckp apa ker???
A.long : cikgu lain ckp terima kasih jer....sbb yg lain tak bukak terus

***yg pasti nmpk satisfaction kat muka dia sbb dpt bg cuppies kat cikgu dia

yg ni...dia bg kat cikgu Science, BM, BI (aku buat 3 boxes)

yg ni dia bg kat cikgu Bahasa Arab (aku buat 1 box jer)
siap ckp kat aku "cikgu tu ngandung mama, nasib baik dia tak masuk hospital lg, kalo tak...tak dpt la rase cupcakes"....concern beno anak aku nih, ekeke

***aku rase dia bg kat cikgu fav dia jer.....dia pon tak bising ckp kat aku nk bg kat sema cikgu, siap list down lg nak bg kat cikgu apa

3 comments:

Nur a.k.a admansyah said...

eee... mesti sonok cikgu Adam dpt cuppies! special dr mama lak tur...

Aisyah x bg apaX2 puuunn... sy suh beli but..."tak yah ler ibu, cikgu dah dpt byk adiah dah!"

??????

♥ aimi @ kamalina ♥ said...

samalah cam haziq... siap bg list kat aku nak bg hadiah kat cikgu mana?? dlm byk2 tu dia tak bg cikgu BI..bila aku tanya kenapa?? dia kata cikgu tu garang sgt.. mesti pernah kena marah la ni..hehehe..bdk2 ni aje jekan...

aku ni tak baking lebih...kalau semata2 nak bake utk tu, aku malas.. hehehe...tapi next year kalau rajin aku buat la...

shahrose76 said...

aku lagi tak ingat nak bagi hehehe sebab aku kerap bagi cikgu2 tu makan bila hari guru...aku terlupa.terukkan..nape cc tu tak buat dari adam? Tapi dari Megat?? ke kat sekolah semua kawan2 and cikgu2 anak2 kau panggil adam tu as megat?