Friday, July 31, 2009

Email rindu.....

Tetiba in a mood tuk updt.....citer pasal 'Email rindu'. Saje aku nk simpan email hubby aku ni kt blog aku, masa dia g outstation seminggu. Kalo tak buat cenggini, harus laaa nti ilang gitu jer kan, sayang la plok....kenangan manis tuh, hehe. Jarang pon aku beremail ngan dia cenggini, so....bila sekali-sekala email tu, syiok la plok. Rase mcm zaman cintan-cintun dulu jerk, surat tiap2 mgu ada....huhu

(baca dr bawah......yg atas sekali tuh latest email, aku copy/paste jerk)

Re: No phone platform Duyong....
Wednesday, July 29, 2009 1:53 PM
To:
"Jumaah Salehudin"

ok ler.....try call pa2 kul 9 mlm ni.....pa2 tggu....
walaupun checkup byk....tapi tak buat scan gak....pa2 nak sure kan baby kita tu pompuan....nak beli barang utk dia nanti....excited ni...ma2 jangan tak makan lak ubat tu....buat tak tau aje ler....tak kira ler ubat air ke pil.....kalu tak camana nak baik???....
pasal sakit pinggang tu, tggu ler pa2 balik.....nanti pa2 urutkan....anak ma2 tu rindu kat pa2.....kan pa2 dah kata, dia dah start rapat ngan pa2 lately.....tu yg sampai demam....cam abang long n angah, diorg dah beso, lagipun pa2 dah pesan kat diorg sebelum pa2 pegi.....jadi ma2 layan aje ler kerenah si Azam tu sementara pa2 takde ni....
ok ler....ma2 take care.....time pa2 takde rindu....time pa2 ada tak layan pun....tak paham betul ma2 ni....ok sayang, take good care and miss u 2......bye!

--- On Tue, 7/28/09, Jumaah Salehudin <jumaah_salehudin@yahoo.com> wrote:

From: Jumaah Salehudin
Subject: Re: No phone platform Duyong....
To: "megat abu mansor" <megat_abumansor@yahoo.com>
Date: Tuesday, July 28, 2009, 8:20 PM

Ala....nk main call gitu jer, mesti tak dpt ckp puye. Kalo set appointment kul baper nk call tak leh ker???

Apa2 pon, sema ok jer kt cni. Mama g checkup semlm.....bapok ler detail yer dia check. Amik darah tuk check HB, kena injection lg tuk kancing gigi, pas tu jumpa doktor sbb mama ngadu sakit pinggang. Dia cek air kencing, kata yer kencing kotor ngat...sbb tu laaa sakit pinggang. So, dia dh bg ubat antibiotik/lawas kencing (ubat air tu, gerenti tak minum puye) & ubat masuk kot 'bawah' tu. Next mth, g cek up semula nti dia nk tgk balik cmn air kencing dh ok ker tak.

Tapi mmg ler terlampau sakit ngat pinggang ni, makin hari makin worst rase....nk tido mlm pon payah nk cari posisi yg sesuai.....tgk la plak pas makan ubat ni cmn, ok ker tak kan. Anak2 papa sema ok. A.long & angah, mcm besa jer. Yg trouble sket Azam, 2 mlm dh dok merengek jer tgh2 mlm2......pujuk2 tak mau gak diam, jenoh....ngan demam kejap2 yer, problem sket la dia tuh. Rindu kat papa kot....hehe.

Cupcakes mama, bln raya ni dh 2 org dah nk booking. Tp takut la plak nk amik orderkan....sbb time rayakan tau jer la, kang kot g jln ker/balik kg kan. So, so far org yg taye order time raya nih tak jawab lg la ok ker tak....masih tgh dok mikior nih.

Ok,ada masa kalo bley call mama yer.....take care & we all miss u so much. Sunyi la plok kat umah tu tak der papa. Tak der geng gaduh.....hahaha.



--- On Tue, 7/28/09, megat abu mansor wrote:

From: megat abu mansor
Subject: No phone platform Duyong....
To: jumaah_salehudin@yahoo.com
Date: Tuesday, July 28, 2009, 10:28 PM

Ma2.....no phone utk kat sini adalah 09-8656666....ni no phone control room....jadi kata nak cakap ngan Megat dr Tanjung.......kalu nak call abg, call mlm ler pasal siang kitorg buat keje......ok, take care, sayang.......love n miss u a lot.......jaga anak2 baik2 utk abang.....bye...

12 comments:

Nur a.k.a admansyah said...

Waduh..waduh Jue.... amat jiwang ko punye Cik Abe yaa? kalo daku... ntah thn bila nk dgr ucapan sebegitu esp part ending gittew!

or... maybe sbb kami tak penah berjauhan! sy X penah o/stn & same to my hubby. seingat sy... dlm pantang je-lah coz sy blk umah my mum & die keje!

Hua.... Waarrgghh...

♥ aimi @ kamalina ♥ said...

hahaha....tulah time dekat nak gaduh2....hihihi..biasala kan...cam aku gaksss.. time kamal outstation mula la nak rindu dendam..kalau tak, mulut pot pet pot pet je....

weh...jiwang karatzzz....tak larat aku... megat tau dak email dia dipublish kat sini ni??? ramai yb baca ni??? heheheheeee....

~~ciklinn~~ said...

arghh sgt romantikk lor... heheh berjauhan rindu-rinduanlah kan...

Nur a.k.a admansyah said...

Blm due kan Jue? kalu cam tur...

Jwb TAG boleh? sowwwiii...

eke..keh..

yani said...

jue.. tak larat aku gelak baca email megat sbb dia eja papa = pa2.. jadi aku baca patu(two) mama = ma2 dadi matu.. hahaha

Ruziawati Bukhari said...

salam..

selamat hari raya..
brp bulan preggy skang? take care ok..

Ruziawati Bukhari said...

salam .. hi.. lama x update blog.. apa kabar sekarang?

Anonymous said...

Terima kasih untuk hal-hal yang baik

Anonymous said...

Xanax (Alprazolam) is used to treat anxiety disorders and panic attacks. Alprazolam is in a class of medications called benzodiazepines. It works by decreasing abnormal excitement in the brain. Unlike other benzodiazepines which must be taken several times a day, Xanax is a once-daily formula, helping you all day long.
http://www.buyalprazolam.350.com

MamaFaMi said...

Jue... yang siap boh nombor fon tu, bahaya tu... karang ramai ler plak aweks call Megat Abu Mansur yang romatik de amor ni karang.. baru makan haaaatiiii... hahaha.. gurau je... Best oo kalau dapat email sayang menyayang ni... terasa berada nun di awang awangan! Anyway, take care Jue.. makan ubat tu.. air ke pil ke, telan je...

Anonymous said...

Great website, looks very clean and organized. Keep up the good work! antibacterial

Anonymous said...

Favourite friends, when I have not asked for have anyone to help, but energy is such a cruel attitude, that
suffer with to request in return help. I'm in a very key locale, expect Your friends, avoid
they can, how much can. I will be deeply thankful to You.
Perfect Money U 1557851 E 1512655 correspondence: alexxx767@gmail.com
PayPal : alexxx767@gmail.com